Betalen met smartphone bij amper 1 op 6 handelaars

© iStock

Vandaag is het bij 1 op 6 handelaars mogelijk om met de smartphone te betalen. Dat blijkt uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie Unizo bij 359 ondernemers. “De geesten moeten nog rijpen”, klinkt het.

De helft van de handelaars biedt het niet aan omdat de klant hier niet naar vraagt. Een vijfde is er te weinig vertrouwd mee. Eén op tien meent dat de kostprijs per transactie te hoog ligt.

Snelheid van betaling

Unizo ziet zeker voordelen in de nieuwe betaalvormen, zoals de snelheid van betaling en het gebruiksgemak.”Bovendien kunnen deze vormenvan betalen voor een aantal sectoren die vooral veel elektronische betalingen ontvangen van lage waarde (dagbladhandel, bakkers…) een goedkoop en eenvoudig alternatief vormen voor de klassieke betaalterminal.”

Hoe dan ook zal het succes van mobiel betalenin grote mate afhangen van de kostprijs voor de handelaar, vindt Unizo.”Vooral de kostprijs per transactie moet voldoende laag gehouden wordenen zou niet boven de kostprijs van een klassieke debetkaartbetaling mogen uitkomen. De eerste vormen van mobiel en contactloos betalen beginnen nu pas echt van de grond te komen. Gezien de vele voordelen, moet echter een dynamiek op gang gebracht worden die deze vormen van betaling snel doet inburgeren. (De Zondag/MAF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content