Betalen zonder pincode wordt mogelijk vanaf 2014

© ThinkStock

Het wordt vanaf 2014 mogelijk om bedragen tot 25 euro met een bankkaart te betalen, zonder daarvoor de pincode te moeten invoeren.

Dat bevestigt Bancontact/Mister Cash in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Het wil zo het betalen van kleine bedragen met een bankkaart vereenvoudigen.

Alternatief voor Proton

Eind 2013 verdwijnt immers de Proton-functie, waarmee tot nog toe kleine bedragen konden betaald worden. Het gebruik van Proton gaat jaar na jaar achteruit. Om dat te compenseren werkte Bancontact/Mister Cash een alternatief uit.

Betalen zonder pincode zal vooral kunnen aan onbemande betaalterminals, zoals parkeerautomaten, snoep- en drankautomaten en andere betaalterminals zonder klavier.

Na een aantal betalingen zonder pincode moeten de kaarthouders zich opnieuw ‘bekend’ maken via een transactie mét pincode. Vanaf hoeveel betalingen dat nodig zal zijn, zal afhangen van bank tot bank.

Contactloos

Op termijn wil Bancontact/Mister Cash ook het volledig contactloos betalen mogelijk maken. Het volstaat dan om de chipkaart simpelweg tegen een betaalterminal te houden om een kleine betaling uit te voeren. Ook hier zal een limiet van 25 euro per transactie gehanteerd worden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content