Beursgang Facebook komt dichterbij

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Facebook trekt tussen april en juni naar de beurs. Dat schrijft de Wall Street Journal op gezag van bronnen dicht bij het dossier.

Facebook trekt tussen april en juni naar de beurs. Dat schrijft de Wall Street Journal op gezag van bronnen dicht bij het dossier. Het management van ’s werelds grootste netwerksite is aan het onderzoeken welke datum het best zou passen om te registreren bij de Amerikaanse overheid. Die datum zou overigens nog in 2011 bekend gemaakt worden.

Facebook wil zo’n 10 miljard dollar ophalen. De totale waarde van het bedrijf wordt daarbij op ongeveer 100 miljard dollar geschat. Hoewel ceo Mark Zuckerberg in het verleden al aangaf niet happig te zijn op een beursintroductie, heeft hij geen keuze.

Zijn bedrijf zou nog voor het einde van dit jaar immers de magische grens van 500 aandeelhouders overschrijden, waardoor het in de eerste helft van volgend jaar sowieso zijn boekhouding openbaar moet maken.

Financieel directeur David Ebersman van Facebook dweilt intussen de bankiers uit Silicon Valley af, om de operatie te bespreken en de beursgang voor te bereiden. Het bedrijf wil voorlopig geen commentaar geven over de demarche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content