Beursgang van TikTok-moederbedrijf ByteDance uitgesteld

© ByteDance

De beursgang van het Chinese ByteDance is voorlopig opgeschort. Het technologiebedrijf achter de populaire filmpjesapp TikTok zou moeite hebben om aan de eisen van zowel China als de VS voor een beursgang te voldoen.

ByteDance zou willen kiezen voor een beursgang in Hongkong of in New York. Maar volgens de krant South China Morning Post is een van de grootste obstakels voor een beursgang het scheiden van de activiteiten van TikTok en TikTok-kloon Douyin in China. Beide apps gebruiken hetzelfde algoritme.

Miljarden

Naast Douyin zou de onderneming ook de Chinese nieuwsapp Toutiao en het videoplatform Xigua naar de beurs willen brengen. Voor TikTok zou een aparte beursgang worden overwogen, samen met buitenlandse bezittingen van ByteDance.

Naar verwachting kan ByteDance miljarden ophalen met een beursgang van de Chinese bezittingen. Het socialmediabedrijf zou worden gewaardeerd op ongeveer 250 miljard dollar, door vertrouwen bij beleggers in de toekomst van de onderneming en in het beleid van topman Zhang Yiming, die ByteDance in 2012 oprichtte.

Nieuwe financieel directeur

Vorige maand nam Zhang nog een nieuwe financieel directeur in dienst, Chew Shou Zi. Die werkte eerder als financieel topman van de Chinese smartphonemaker Xiaomi en hielp bij de beursgang van dat bedrijf meer dan twee jaar geleden. Zijn benoeming joeg de speculaties over een beursgang van ByteDance of onderdelen van de onderneming aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content