Beursplannen Groupon krijgen knauw

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Groupon twijfelt nog steeds aan de geplande beursgang.

Groupon twijfelt nog steeds aan de geplande beursgang.

Volgens de Wall Street Journal is het management van kortingbonnenwebsite Groupon nog steeds niet heel zeker van de beursplannen. Niet alleen eist de beurswaakhond SEC van Groupon een aanpassing van de financiële rapportering waardoor de omzet meer dan halveert, er is ook nog de onzekerheid op de financiële markten en het vertrek van de coo.

De SEC eiste vorig week dat Groupon zijn ingediende financiële resultaten zou herzien. Het bedrijf noteerde een omzet van 713,4 miljoen dollar, maar in dat cijfer zitten alle inkomsten vervat vóór het bedrijf de handelaars uitbetaalt waarmee de kortingdienst samenwerkt. Na uitbetaling zou de omzet immers 312,9 miljoen dollar bedragen.

Dat nieuws viel quasi samen met het bericht dat Groupon-coo Margo Georgiadis het bedrijf verliet om weer naar Google te trekken. Ze was nog maar 5 maanden in dienst en volgde destijds Rob Solomon op die al na 2 maanden het bedrijf verliet.

Dat alles komt bovenop de onzekere situatie op de beurzen en bovenop het feit dat het concept van Groupon zo eenvoudig te kopiëren is dat er al elfendertig Groupon-klonen en -tegenhangers op de markt zijn die aan alle kanten vreten aan de inkomsten van het bedrijf. Destijds werd de beurswaardering van Groupon geschat op 20 miljard. Dat cijfer zou wel eens (veel) te hoog kunnen zijn. September was in de zomer de geplande datum voor de beursgang, maar nu lijkt zelfs november te vroeg te worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content