Beveiliger Kaspersky implanteert chip in hand

© Kaspersky

Het is al eens vaker vertoond, een chip die onderhuids wordt ingebracht, maar ter gelegenheid van de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn haalde beveiliger Kaspersky het trucje weer eens uit de kast.

De chip in de hand maakt het mogelijk om een mobiele telefoon te beveiligen, zodat alleen de drager van de chip met het toestel kan telefoneren. Het gaat om een kleine RFID-chip die in een dun glazen buisje is ondergebracht. Dat buisje wordt met een injectienaald onder de huid aangebracht. Omdat het in dit geval ging om het vrijgeven van een in de hand gehouden telefoon werd gekozen voor plaatsing in de hand.

Relatief simpel

De chip die op de beurs werd ingebracht is relatief simpel. Er kan een code van 4 cijfers mee worden overgedragen naar een leesapparaat. Deze menier van werken wordt bio-hacking genoemd en er zijn grote verwachtingen van. Meer geavanceerde chips zouden bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om in te loggen in computersystemen of contactloos betalingen te verrichten.

Lichaam reageert

De chip werd ingebracht door een deskundige die ook piercings plaatst. Hij waarschuwde dat het mogelijk een week kon duren voordat de chip op een vaste plaats gaat zitten. In de tussentijd kan de positie van het onderdeel nog wijzigen. De chip kruipt als het ware een stukje door de hand heen. Ook kan de drager de eerste paar dagen last hebben van een beurse plek.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content