Beveiliging vingerafdruk op diverse Android-smartphones schiet tekort

© HTC

Verschillende Android-smartphones voldoen niet aan alle eisen als het gaat om de beveiliging van de vingerafdrukken. De HTC One Max X slaat uw vingerafdruk op als makkelijk te stelen afbeelding. Ook bij Huawei en Samsung kan de beveiliging beter.

Als gebruikers van een HTC One Max X hun vingerafdruk laten scannen, slaat het toestel die op als een .bmp-bestand, een afbeelding die vervolgens gemakkelijk uit te lezen is. Op die manier kan uw vingerafdruk makkelijk gestolen worden, schrijven onderzoekers van beveiligingsbedrijf FireEye. Hun bevindingen presenteerden ze op de hackersconferentie Black Hat, in Las Vegas.

Niet alleen bij HTC, maar ook bij Samsung (Galaxy S5) en Huawei (Mate 7) is het niet moeilijk om de vingerafdruk van de gebruiker te achterhalen. De afdruk wordt wel opgeslagen in het afgesloten deel van de telefoon, maar daar zijn ook gaten in te vinden die hackers kunnen gebruiken.

De vingerafdruk van een gebruiker is gevoelige informatie, omdat hij persoonlijk is. Persoonlijker dan bijvoorbeeld een wachtwoord, omdat u het niet kunt veranderen; een vingerafdruk is uw identiteit.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content