Beveiligingsfout doet duizenden Solana wallets leeglopen

© Getty Images

Enkele duizenden accounts met de cryptomunt Solana zijn leeggehaald. De fout zou liggen bij de Slope wallet.

Paniek onder eigenaars van Solana cryptomunten. Op vrij korte tijd werden er bijna achtduizend wallets leeggehaald, goed voor een waarde van zo’n 5,2 miljoen dollar. Niet alleen Solana (SOL), maar ook NFT’s en tokens in de wallets werden daarbij overgedragen.

Solana zelf waarschuwde de afgelopen dagen en zegt de zaak te onderzoeken. Intussen gaat het team achter het blockchainprotocol er van uit dat het probleem zijn oorzaak kent in Slope, een virtuele portemonnee voor crypto-eigendommen. Adressen gemaakt in of geïmporteerd uit Slope, zijn daarom kwetsbaar.

Zogenaamde hardware wallets of cold wallets, waarbij de virtuele portefeuille offline (bijvoorbeeld op een usb-stick) kan worden bewaard, blijven wel veilig en zijn niet getroffen.

Volgens de organisatie achter Solana zijn de bewuste transacties om munten weg te sluizen wel ondertekend alsof ze legitiem zijn. Het stelt dat de private key foutief is doorgegeven aan een application monitoring service. Het Solana protocol zelf en de daarbij gebruikte encryptie zouden geen probleem hebben momenteel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content