Bevestigd: Samsung lanceert smartwatch Galaxy Gear op 4 september

© T3
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samsung lanceert op 4 september de Galaxy Gear: een smartwatch die verbonden kan worden aan een Galaxy-smartphone. Dat heeft Samsung-topvrouw Lee Young-Hee bevestigd aan de Korea Times.

In een interview met de Korea Times bevestigt Samsung-topvrouw Lee Young-Hee dat het bedrijf op 4 september, aan de vooravond van de IFA-technologiebeurs in Berlijn, een smartwatch boven de doopvont zal houden: de Galaxy Gear. Daarmee is Samsung de eerste grote speler die een slim horloge op de markt brengt. Vermoedelijk zullen ook Apple, Microsoft en Google snel volgen. Onder meer Pebble en Sony hebben al een smartwatch op de markt.

Specificaties van de Galaxy Gear gaf de topvrouw van Samsung als vanzelfsprekend nog niet vrij, maar de technologiesite GigaOm beweert er al een groot deel te kennen. Zo zou de Galaxy Gear over een scherm van 2,5 inch met een resolutie van 320 bij 320 pixels beschikken en zouden er een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, een cameraatje en enkele bewegingssensoren aan boord zijn. Verder worden Bluetooth en NFC ondersteund, en kan het gadget met een Samsung-smartphone communiceren via een speciale ‘manager-app’.

De apps voor de smartwatch zouden afkomstig zijn uit Samsungs eigen appstore, niet uit Google Play. Mogelijk kun je de Galaxy Gear dus enkel met een Galaxy-telefoon verbinden, en niet met om het even welke andere Android-smartphone.

Galaxy Note III Lee Young-Hee maakte nog bekend dat Samsung op 4 september eveneens de nieuwe Galaxy Note III zal lanceren: een ‘phablet’ met vermoedelijk een 5,7 inch-scherm, een Snapdragon 800-quadcore-processor dan wel een octacore Exyons 5420, een RAM-geheugen van 3 GB en een opslaggeheugen van 32 GB, een batterij van 3200 mAh en een camera van 13 megapixels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content