Bezos nu weer rijker dan Musk

Jeff Bezos.

Amazon-topman Jeff Bezos is opnieuw de rijkste man op aarde, waarmee hij Tesla-baas Elon Musk van de troon stoot. Musk was de afgelopen weken nog de rijkste persoon ter wereld, maar moet de leiding nu afstaan door een verdere daling van de koers van het Tesla-aandeel op Wall Street.

Het fortuin van Bezos staat volgens de miljardairslijst van persbureau Bloomberg op meer dan 191 miljard dollar, omgerekend bijna 158 miljard euro. Dat is zowat een miljard dollar meer dan Musk nu heeft. Het aandeel Tesla daalde dinsdag met 2,4 procent, waardoor 4,6 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging. De fabrikant van elektrische auto’s was sinds vorig voorjaar bezig met een opmerkelijke opmars op de beurs in New York.

Het is echter maar de vraag hoe lang Bezos de allerrijkste blijft. Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, een rivaal van Blue Origin van Bezos, voert gesprekken over een investeringsronde waarbij een prijskaartje aan SpaceX kan worden gehangen van 92 miljard dollar. Dat is twee keer zoveel als de huidige waarde van SpaceX.

Jeff Bezos stapt in het derde kwartaal van 2021 op als CEO van Amazon. Andy Jassy wordt de nieuwe topman. Jassy is al sinds het prille begin actief in het bedrijf en leidde recent de ‘cloud computing’ afdeling van Amazon.

Partner Content