Bhaalu in beroep tegen uitspraak

* © *

Right Brain Interface gaat in beroep nadat het deze week zijn rechtszaak verloor. Intussen trekt het de stekker uit het product.

Het bedrijf achter de cloud videorecorder Bhaalu verloor tot eigen verbazing de rechtszaak die VRT, SBS en Medialaan hadden aangespannen. De zenders zijn van oordeel dat Bhaalu zonder toestemming hun signalen verdeelt. Bhaalu verdedigde zich onder meer door te zeggen dat het louter fungeert als een online videorecorder bovenop het abonnement met een tv-distributeur.

Enkele dagen na het vonnis laat Right Brain Interface weten dat het toch in beroep gaat en intussen blijft onderhandelen met de zenders en tv-distributeurs.

In tussentijd moet het bedrijf zich wel schikken naar de uitspraak. Dat wil zeggen dat het platform en de bijhorende community niet langer wordt ondersteund. Ook stopt het bedrijf met verkopen van Bhaalu boxen en sticks. De werking van de videorecorder (de opnames in de cloud) worden binnen de 30 dagen na betekening van het vonnis stopgezet. Wel krijgen gebruikers nog een e-mail met meer details over de exacte afsluiting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content