BI in 1 op de 3 Belgische bedrijven

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

28 procent van de Belgische bedrijven met meer dan 50 werknemers maakt gebruik van business intelligence-oplossingen. En onder de voornaamste leveranciers van bi-oplossingen neemt SAP het leeuwendeel voor zijn rekening.

28 procent van de Belgische bedrijven met meer dan 50 werknemers maakt gebruik van business intelligence-oplossingen. En onder de voornaamste leveranciers van bi-oplossingen neemt SAP het leeuwendeel voor zijn rekening, met maar liefst 50 procent van de roll-outs.

Business Objects is trouwens de meest verspreide oplossing in SAP, maar ook het aandeel van Crystal Reports is niet te verwaarlozen. Dan volgen IBM met 19%, Oracle met 6%, QlikTech met 5% en tools op maat met 5%. Deze cijfers zijn afkomstig van een studie door Computer Profile bij 4.000 openbare en privébedrijven met meer dan 50 werknemers die actief zijn op de Belgische markt.

SAP versterkt nog zijn positie ten opzichte van vorig jaar, met een stijging van 4 procent, terwijl QlikTech ook een toename kent van 4 naar 6 procent van de markt. In bedrijven met 5 tot 250 werknemers is de diversiteit aan bi-oplossingen het grootst, met een sterke aanwezigheid van QlikTech (7,4%) en oplossingen op maat. In zeer grote ondernemingen (meer dan 500 medewerkers) zijn de bi-oplossingen minder talrijk aanwezig en wordt SAP gebruikt in bijna 2/3de van de gevallen. We merken op dat SAS zeer sterk aanwezig is in de openbare sector, de gezondheidszorg en het onderwijs, terwijl IBM/Cognos redelijk vertegenwoordigd is in de verschillende segmenten.

Zie ook ons BI-dossier in Data News van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content