BIC gooit zich op gsm-markt

Vanaf 7 augustus verkoopt BIC ‘voorgeladen’ gsm’s in Frankrijk. De balpen is dood – lang leve de wegwerpgsm!

Vanaf 7 augustus verkoopt BIC ‘voorgeladen’ gsm’s in Frankrijk. De balpen is dood – lang leve de wegwerpgsm!

BIC – jawel, het bedrijf dat zijn naam voor eeuwig verbond aan balpennen – gooit zich nu op de gsm-markt. Vanaf 7 augustus is in Frankrijk de BIC Phone te koop in onder meer krantenwinkels, supermarkten, tabakswinkels en in luchthavens en treinstations.

De BIC Phone zal net als aanstekers verkrijgbaar zijn in verschillende opvallende kleurtjes en wordt in de markt gezet als een ‘ready to go’ toestel. In het toestel zit een sim-kaart van Orange – goed voor 60 minuten beltijd – en de meegeleverde batterij is zelfs al opgeladen. Na het uitpakken kun je dus meteen bellen met het toestel, wat van de BIC Phone mogelijk een ideaal redmiddel kan maken voor al wie dringend een gsm nodig heeft – bijvoorbeeld omdat hij zijn eigen gsm thuis vergeten is. Of voor al wie tijdelijk een extra ‘lijn’ nodig heeft – om bijvoorbeeld een huis of auto te verkopen?

De relatief lage kostprijs – 49 euro voor het toestel en de sim-kaart – maakt van de BIC Phone mogelijk ook een interessant alternatief voor bijvoorbeeld Belgische toeristen in Frankrijk die van plan zijn om vrij veel te bellen naar het thuisland. De BIC Phone zal in eerste instantie enkel in de Franse steden verkocht worden.

Het toestel zelf is van de hand van het Chinese TCL dat met dit contract niet aan zijn proefstuk toe is. TCL maakt al een hele poos de gsm’s die onder de merknaam Alcatel verkocht worden. ‘Branded phones’ lijken overigens aan populariteit te winnen. Zo heeft jeansmerk Levi’s vorig jaar nog een eerste mobieltje gelanceerd en heeft ook muziekzender MTV een eigen gsm, die in Frankrijk door de operator SFR verkocht wordt. Ook de luxemerken Prada en Giorgio Armani hebben al ‘eigen’ mobieltjes die door respectievelijk LG en Samsung gefabriceerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content