Biechtapp voor iPhone krijgt zegen

Voor het eerst heeft een katholieke bisschop zijn zegen gegeven voor een iPhone-applicatie.

Voor het eerst heeft een katholieke bisschop zijn zegen gegeven voor een iPhone-applicatie.

Patrick Leinen van het Amerikaanse bedrijf Little iApps ontwikkelde de toepassing die kan helpen bij de voorbereiding van de biecht. Bisschop Kevin Rhodes van Fort Wayne-South Bend in de Amerikaanse staat Indiana gaf vervolgens zijn officiële zegen. Dat berichtten het katholieke persbureau Zenit en KerkNet.

De toepassing helpt een gewetensonderzoek te houden en is een soort stap voor stap handleiding voor de biecht. Er staan ook gebeden op. Verschillende gebruikers kunnen toegang krijgen en hun profielen beveiligen met een paswoord. Zij kunnen ook persoonlijke aantekeningen maken.

Leinen is een loyaal katholiek en daarom nam hij contact op met zijn bisschop, alvorens hij de toepassing op de markt bracht. Hij zegt dat hij met de ontwikkeling gevolg gaf aan een boodschap van paus Benedictus XVI vorig jaar op de 45ste Werelddag voor de Sociale Communicatiemiddelen.

De kerkvader zei toen dat nieuwe media, “indien op een verstandige manier gebruikt, kunnen bijdragen tot het vervullen van het verlangen naar betekenis, waarheid en eenheid, wat een van de diepste verlangens blijft van elk menselijk wezen”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content