Biedstrijd rond Nortel-patenten op til?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nadat Google eerder deze maand 900 miljoen dollar bood voor de patenten van het failliete Nortel Networks, zou nu onder meer Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) ook een bod op de patenten overwegen. Dat meldt althans financieel persagentschap Bloomberg op basis van twee bronnen dicht bij het dossier. Nortel legde de boeken neer in 2009. Het bedrijf werd sindsdien in stukken verkocht. Maar het had ook zowat 6000 patenten in huis, rond onder meer mobiele technologie, data- en spraaknetwerken en halfgeleiders.

Nadat Google eerder deze maand 900 miljoen dollar bood voor de patenten van het failliete Nortel Networks, zou nu onder meer Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) ook een bod op de patenten overwegen. Dat meldt althans financieel persagentschap Bloomberg op basis van twee bronnen dicht bij het dossier.

Nortel legde de boeken neer in 2009. Het bedrijf werd sindsdien in stukken verkocht. Maar het had ook zowat 6000 patenten in huis, rond onder meer mobiele technologie, data- en spraaknetwerken en halfgeleiders. Google bood begin deze maand 900 miljoen dollar voor dat patentenpakket. Voor Google zijn de patenten vooral belangrijk om een eigen patentportfolio uit te bouwen, om zich te beschermen tegen de zo geliefde Amerikaanse patentprocessen die bedrijven tegen elkaar aanspannen. Onder meer het mobiele besturingssysteem van Google, Android, ligt zo onder constant juridisch vuur.

Dat Google-bod was een zogenaamd ‘stalking horse’-bod: het bankroete Nortel koos uit een reeks bieders Google als eerste partij om een bod te doen. Daar kunnen andere partijen nog boven gaan dus. En dat lijkt nu te gaan gebeuren. Bloomberg meldt vooral RIM als belangrijke kandidaat. Verder denken analisten dat ook het Chinese ZTE en concurrent Ericsson azen op de patentenpool van Nortel. Wordt dus zeker vervolgd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content