Bijna 1 op 5 Belgen gebruikte nooit het internet

België hoort bij de Europese top wat betreft internetgebruik. En toch is er nog een relatief grote groep Belgen die nog nooit op het web surfte.

België hoort bij de Europese top wat betreft internetgebruik. En toch is er nog een relatief grote groep Belgen die nog nooit op het web surfte.

Ongeveer 75 procent van de Belgen gebruikt het internet minstens één maal per week. Zestig procent surft elke dag op het net. Dat blijkt uit het scorebord van de Digitale Agenda voor Europa dat de Europese Commissie heeft voorgesteld. Van alle Belgen gebruikte 18 procent evenwel nog nooit het internet.

Met de Digitale Agenda, een verzamelnaam voor een honderdtal specifieke initiatieven, wil Europa het gebruik van digitale technologie stimuleren. Een jaar na de start van het programma blijkt 65 procent van de Europeanen het internet te gebruiken, met België dus als een van de toplanden.

Belgen maken ook meer dan gemiddeld gebruik van internetdiensten als online media, downloaden, het bekijken en beluisteren van films en muziek en internetbankieren. Van andere diensten maken onze landgenoten opvallend minder gebruik.

Het voorbije jaar zorgden de Belgische overheden voor meer online diensten voor burgers. Om en bij de 45 procent van de bevolking maakt dan ook gebruik van deze ‘e-government’-diensten.

Waar zeker nog verbeteringen mogelijk zijn, zo zegt bevoegd eurocommissaris Neelie Kroes, is op het vlak van mobiel en draadloos internet. Zo maakt slechts 2,7 procent van de Belgen gebruik van mobiel internet voor zijn of haar laptop, terwijl het EU-gemiddelde 7,2 procent bedraagt.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content