Bijna helft bedrijven ontevreden over SAP-performantie

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Bijna de helft van de it-verantwoordelijken bij bedrijven met meer dan 500 werknemers is niet tevreden over de performantie van hun SAP-omgeving. Dat blijkt uit een studie van Pierre Audouin Consultants in opdracht van Compuware. Het onderzoek dateert van augustus vorig jaar, maar wordt nu pas vrijgegeven. Bij 588 Europese bedrijven, waaronder 55 Belgische, werd nagegaan wat de it-verantwoordelijken denken over hun SAP-omgeving. 43 procent van hen is niet tevreden over de performantie van SAP. Dat is opvallend veel, want bijna alle ondervraagden geven aan dat SAP performantieproblemen kan leiden tot grote financiële risico’s.

Bijna de helft van de it-verantwoordelijken bij bedrijven met meer dan 500 werknemers is niet tevreden over de performantie van hun SAP-omgeving. Dat blijkt uit een studie van Pierre Audouin Consultants in opdracht van Compuware.

Het onderzoek dateert van augustus vorig jaar, maar wordt nu pas vrijgegeven. Bij 588 Europese bedrijven, waaronder 55 Belgische, werd nagegaan wat de it-verantwoordelijken denken over hun SAP-omgeving. 43 procent van hen is niet tevreden over de performantie van SAP. Dat is opvallend veel, want bijna alle ondervraagden geven aan dat SAP performantieproblemen kan leiden tot grote financiële risico’s.

Overigens is zowat de helft van de onderzochte bedrijven niet in staat om de real time en toekomstige performantie echt in kaart te brengen. Iets minder dan 40 procent zou van plan zijn om de komende zes maanden een monitoringsysteem aan te schaffen. SAP heeft zelf een solution manager maar die monitort de performantie niet ‘end-to-end’. Dat is wel het geval met de Vantage-oplossing van Compuware.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content