Bijna helft ticketwebsites volgt consumentenregels niet

Van de 59 ticketwebsites die onderzocht werden door de Belgische economische inspectie zijn er 27 niet in orde met de consumentenwetgeving.

Van de 59 ticketwebsites die onderzocht werden door de Belgische economische inspectie zijn er 27 niet in orde met de consumentenwetgeving.

Dat maakte minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bekend. De economische inspectiediensten van alle Europese landen voerden in juni een “sweep” uit van het internet, waarbij nagegaan werd of de consumentenregels nageleefd worden. Meer bepaald werden websites onderzocht die tickets aanbieden voor sport- en cultuurevenementen.

Van de 410 gecontroleerde websites bleken er 244 of 59 procent niet in orde. De Belgische economische inspectie detecteerde 27 op 59 sites. Zo had 74 procent van de websites in overtreding foute prijsaanduidingen, 73 procent had misleidende voorwaarden. Verder verschafte 48 procent niet genoeg contactgegevens van de handelaar. Ook werd vastgesteld dat doorverkopers soms onterecht aangaven dat evenementen uitverkocht waren, of onvoldoende informatie verschaften over aangeboden tickets.

Van Quickenborne zegt in een persbericht te hopen dat de opvolgingsfase van deze “sweep” dezelfde positieve effecten heeft als die van de “elektronicasweep”. In mei 2009 werden 369 websites gecontroleerd die elektronica aanbieden voor de Europese markt. Toen was maar 6 op 17 in orde in België. Intussen zijn 15 van de 17 in orde na “opvolging en sanctionering”. Dat betekent in ons land dat eerst een waarschuwing wordt gegeven, maar dat vervolgens ook een minnelijke schikking of geldboete kan volgen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content