Bill Gates: “Control+Alt+Delete was een vergissing”

© Thinkstock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ex-Microsoft-baas Bill Gates heeft tijdens een gastcollege gezegd dat de befaamde toetsencombinatie Ctrl+Alt+Del een vergissing was. Er had één knop moeten bestaan om je computer te rebooten.

Microsoft kwam een hele tijd geleden op de proppen met het bekende toetsentrio Control+Alt+Delete. Door deze knoppen gelijktijdig in te drukken, krijg je controle over het inlogscherm van je pc. Van daaruit kan je bijvoorbeeld je computer opnieuw opstarten nadat hij is vastgelopen.

Maar waarom hebben we juist drie toetsen nodig om te kunnen inloggen op onze computer of om onze computer te kunnen rebooten? Die vraag werd aan Bill Gates gesteld tijdens een gastcollege van de ex-topman bij Microsoft aan de universiteit van Harvard. “We wilden daar één aparte knop voor, maar de ontwerper van ons toetsenbord (David Bradley van IBM, nvdr.) wou ons die niet geven. (denkt na) Control+Alt+Delete was een vergissing”, aldus de miljardair.

“Ik heb de toetsencombinatie misschien wel bedacht, maar Bill Gates heeft ze groot gemaakt”, zei bedenker Bradley enkele jaren geleden al over deze functie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content