Bill Gates ‘maakt zich wél zorgen over artificiële intelligentie’

Bill Gates © Reuters

Volgens Bill Gates moeten we wel bezorgd zijn over de bedreiging van artificiële intelligentie (AI), over de mogelijkheid dat AI te sterk wordt om te controleren.

Bill Gates zei dat in een chatsessie op de sociale-netwerksite Reddit, meldt de BBC. De oprichter van Microsoft reageerde op uitspraken van Microsoft Research-directeur Eric Horvitz, die zei dat hij niet gelooft dat de mens op termijn de controle over sommige vormen van intelligentie zal verliezen. Eerder waarschuwden onder anderen Elon Musk, oprichter van PayPal en nu topman van Tesla, en Stephen Hawking al dat AI dreigt te evolueren naar een stadium waarop het niet meer door de mens te controleren is.

‘Ik zit in het kamp van mensen die zich zorgen maken over superintelligentie,’ zei Gates. ‘Eerst zullen machines veel werk voor ons doen zonder superintelligent te zijn. Dat moet positief zijn als we het goed beheren. Na een aantal decennia zal het wel sterk genoeg ontwikkeld zijn om ons zorgen over te maken. Ik ben het hierover eens met Elon Musk en anderen die niet begrijpen dat mensen niet bezorgd zijn.’

Hawking zei eerder dat hij zelfs gelooft dat machines met artificiële intelligentie het einde van het menselijke ras kunnen veroorzaken. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content