Binnen een jaar gsm-betaling bij NMBS?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Betaling van treintickets per gsm, daarover wordt al jaren gepraat. Misschien wordt het dan toch iets voor volgend jaar?

Betaling van treintickets per gsm, daarover wordt al jaren gepraat. Misschien wordt het dan toch iets voor volgend jaar?

In 2007 maakte Data News al gewag van een pilootproject voor sms-ticketing. Maar onlangs verklaarde minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere in de Kamer dat er bij zijn weten “nog geen enkel project loopt rond gsm-betalingen”.

NMBS Holding-woordvoerder Philippe Tomberg van zijn kant preciseert dat “we momenteel verscheidene kanalen voor ticketverkoop bestuderen. Hoewel er momenteel geen precies project is, kunnen we op middellange termijn – laten we zeggen een jaar – de mogelijkheid niet uitsluiten om ticketverkoop op gsm aan te bieden voor bepaalde tariefformules. Het gaat om een globale studie over alle mogelijke verkoopskanalen.”

Overigens stipuleert het beheerscontract 2008-2012 dat “de NMBS een project zal lanceren om het fysieke treinticket te digitaliseren. De reizigers zullen een vervoersbewijs kunnen bestellen ven valideren langs de elektronische weg – internet en gsm. In de mate van het mogelijke zal de NMBS voor de eID een vereenvoudigende rol voorbehouden, zowel voor de reiziger als de treinbegeleider. Voor de realisatie van het project zal de NMBS kunnen rekenen op de financiële en logistieke steun van Fedict en het Agentschap voor Adminstratieve Vereenvoudiging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content