Binnenkort kunt u uw medisch dossier online inkijken

© .

Het digitaal platform ‘Personal Health Viewer’ wordt in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block gezegd op Radio 2.

Patiënten krijgen volgens De Block niet alleen inzage in hun medische gegevens. “We gaan ook de mogelijkheid geven om zaken toe te voegen die er volgens de patiënt ook bij moeten staan”, liet ze weten. Je kan ook zelf kiezen of het dossier gedeeld wordt met andere zorgverstrekkers

Sinds 2002 heeft iedereen als gevolg van de wet op de patiëntenrechten de mogelijkheid om zijn of haar medisch dossier in te zien. Totnogtoe moest u daarvoor echter naar de huisarts, terwijl u het binnenkort vanuit uw zetel kunt raadplegen.

Gezondheidsapps koppelen

De Block hoopt dat het platform mensen stimuleert om meer met hun gezondheid bezig te zijn. “De patiënt moet een copiloot zijn in de cockpit als het gaat over gezondheidszorg”, zegt ze.

Bovendien heeft de minister voor Personal Health Viewer in de toekomst nog meer functies in gedachten. Zo wil ze in een later stadium gezondheidsapps koppelen aan het systeem. Dat moet zorg op afstand mogelijk maken. Denk daarbij aan het meten van de hartslag of het bloedsuikergehalte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content