BIPT breidt tariefvergelijker uit voor kleine ondernemingen en zelfstandigen

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Kleine ondernemingen en zelfstandigen kunnen vanaf 1 december telecomabonnementen vergelijken via de site van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Voor particuliere consumenten bestond deze mogelijkheid al eerder.

Het gaat om een uitbreiding van de overheidswebsite Bestetarief.be die de gebruiker op een onafhankelijke manier wil helpen bij de keuze voor het beste tariefplan voor telecomdiensten. De site vergelijkt commerciële aanbiedingen voor mobiele en vaste telefonie en internet, alsook voor bundels. ‘Het BIPT garandeert de correctheid van de verschafte tariefinfo en zorgt ervoor dat deze steeds geactualiseerd wordt’, klinkt het bij het instituut.

Meer dan tweehonderd tarieven vergeleken

Tot nu toe richtte Bestetarief.be zich uitsluitend tot particulieren. Voor de vernieuwde site die ook kmo’s en zelfstandigen houvast wil bieden, valideerde het BIPT naar eigen zeggen meer dan tweehonderd tariefplannen van negen verschillende operatoren. Omdat formules voor professionele gebruikers vaak bijkomende diensten omvatten, vind je er ook info terug over bijvoorbeeld de responstijd, beveiligingsopties en (geafficheerde) kwaliteit.

De module voor kleine ondernemingen en zelfstandigen geeft de tarieven overigens zonder btw weer, om een zo accuraat mogelijk beeld te geven van de werkelijke prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content