BIPT-debacle kost Hindryckx voorzitterschap Berec

Nu de voorzittersverkiezing bij het BIPT moet worden overgedaan, ziet het er naar uit dat ook de Europese benoeming van Luc Hindryckx wegvalt.

Berec, de Body of European Regulators for Electronic Communications of de Europese telecomregulator, had Hindryckx begin december verkozen tot vicepresident voor 2013. Dat betekende dat hij in 2014 voorzitter van het Europese organ zou worden.

Maar nu de voorzittersbenoeming bij het BIPT moet worden herstart, herstart Berec ook de procedure voor zijn eigen voorzittersverkiezing voor 2014. Dat schrijft L’Echo.

De benoeming van Hindryckx, die al dateerde van 2009, werd begin 2013 vernietigd door de Franstalige kamer van de Raad van State. Die stelde dat er bij de selecties geen rekening werd gehouden met de goede prestaties van ex-raadsleden Georges Denef en Michel Van Bellinghen. Een eerdere klacht van die twee rond de procedure werd al verworpen.

Momenteel wordt de procedure voor een nieuwe BIPT-voorzitter hernomen vanaf het punt dat er volgens de Raad van State fouten zijn gelopen. Volgens geruchten in de media is Hindryckx intussen geen kandidaat meer om opnieuw voorzitter te zijn. Catherine Rutten, een van de Nederlandse leden van de Raad van bestuur, zou dat wel zijn. Al wordt dat momenteel nergens bevestigt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content