BIPT neemt laatste horde in openstelling tv-platform Belgacom

© .

De federale regulator BIPT heeft voor het eerst de tarieven vastgelegd waartegen andere operatoren kunnen gebruikmaken van het platform voor digitale televisie van Belgacom. Dat meldt het BIPT vrijdag.

De publicatie is de laatste stap in de openstelling van het digitaletelevisieplatform van Belgacom voor andere operatoren, verduidelijkt BIPT-woordvoerder Dirk Appelmans. De tarieven zijn zo berekend, dat alternatieve operatoren “schaalvoordelen genieten wanneer hun klantenbestand groeit en enkel betalen voor de zenders die ze gebruiken”, klinkt het.

Het tarievenbesluit wordt binnen twee maanden van kracht. In die periode kan er nog beroep tegen worden aangetekend.

In de praktijk had Belgacom niet gewacht op het tarievenbesluit om zijn netwerk open te stellen. Het had een commerciële overeenkomst met Base, maar dat besloot in december om te stoppen met digitale tv (“Snow”) omdat de dienst “economisch niet langer haalbaar” is. De circa 35.000 klanten kunnen kosteloos overstappen naar een gelijkaardig aanbod van Belgacom-dochter Scarlet.

De kabel (Telenet) is al langer opengesteld voor alternatieve operatoren. Vooral Mobistar lijkt zich klaar te stomen om daarvan gebruik te maken, maar het zei eerder al te wachten op een herziening van de tarifering in dit dossier. Die zou er tegen midden 2015 komen, aldus het BIPT. (Belga)

Partner Content