BIPT verlaagt tarieven voor gespreksafgifte op vaste telefoonnetwerken

Telecomwaakhond BIPT heeft beslist de gespreksafgiftetarieven op vaste telefonie tussen alle operatoren naar het laagste niveau te doen dalen.

Telecomwaakhond BIPT heeft beslist de gespreksafgiftetarieven op vaste telefonie tussen alle operatoren naar het laagste niveau te doen dalen.

Zeventien operatoren vallen onder de toepassing van dit besluit. “Dankzij dit besluit kan men verwachten dat de prijzen voor vaste telefonie voor de consumenten zullen blijven dalen”, zegt Luc Hindryckx, voorzitter van de Raad van het BIPT.

“Het besluit is van toepassing op alle vaste operatoren die geografische nummers, 078-nummers of noodnummmers toegewezen kregen en die dus aan de overige operatoren een dienst voor gespreksafgifte op hun netwerk verstrekken, onafhankelijk van welke technologie de operatoren ook gebruikmaken”, aldus het BIPT.

De belangrijkste maatregel in dit besluit is het gelijkschakelen van de gespreksafgiftetarieven naar het laagste tarief (gemiddeld 0,71 eurocent per minuut) tussen alle operatoren waarop dit besluit van toepassing is. Die beslissing schrapt de supplementaire marge van 15 procent, toegestaan in het vorige BIPT-besluit van 11 augustus 2006, die alternatieve operatoren in staat stelde om iets hogere gespreksafgiftetarieven aan te rekenen aan Belgacom.

De beslissing van het BIPT omvat ook verplichtingen tussen de operatoren inzake transparantie, non-discriminatie en interconnectie.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content