Birgit Conix nieuwe CFO bij Telenet

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Birgit Conix gaat vanaf 1 oktober aan de slag als Chief Financial Officer bij Telenet. De Belgische werkt momenteel als regionaal financieel directeur voor de West-Europese tak van Heineken.

Birgit Conix gaat vanaf 1 oktober aan de slag als Chief Financial Officer bij Telenet. De Belgische werkt momenteel als regionaal financieel directeur voor de West-Europese tak van Heineken.

Birgit Conix (48) heeft meer dan 20 jaar financiële ervaring in diverse sectoren zoals de fast moving consumer goods, medische hulpmiddelen en farmacie. Ze was verantwoordelijk voor internationale opdrachten in Amsterdam, Londen, Madrid, Frankfurt en Düsseldorf.

Momenteel is de moeder van twee tienerzonen aan de slag als regionaal financieel directeur voor de West-Europese tak van Heineken, in het Amsterdamse hoofdkantoor. Ze is verantwoordelijk voor een omzet van 7,8 miljard euro en staat aan het hoofd van een team met 1.200 financiële professionals in 11 markten. Ze heeft een zitje in Heinekens West-Europese managementteam, en maakt deel uit van het Global Finance Leadership Team bij de biergigant.

Voordat ze in 2011 aan de slag ging bij Heineken timmerde Birgit aan haar loopbaan bij Johnson & Johnson, waar ze verschillende internationale functies invulde en almaar grotere verantwoordelijkheden kreeg toegewezen op vlak van finance, strategie en business operations.

Een van haar belangrijkste verwezenlijkingen was de groei in bedrijfsunits te versnellen door het nastreven van nieuwe kansen en het optimaliseren van de resource allocatie. Voor J&J, werkte Birgit bij Tenneco en Reed-Elsevier.

“Het verheugt ons dat we een hooggekwalificeerde en ervaren CFO hebben gevonden”, aldus Telenet-ceo John Porter. “Door haar strategische visie en sterke leiderskwaliteiten is Birgit de ideale kandidaat om onze financiële afdeling te leiden. Ze is een teamspeler en een inspirerende leider.”

Birgit Conix verwierf een Master of science in Business Economics aan de universiteit van Tilburg in Nederland, en een MBA aan de University of Chicago Booth School of Business in de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content