Bitcoin-bezielers praten met Amerikaanse autoriteiten

Een lobbygroep rond Bitcoin zit aan tafel met een aantal Amerikaanse agentschappen. Dat moet die laatste meer inzicht geven over de virtuele munt.

Een lobbygroep rond Bitcoin zit aan tafel met een aantal Amerikaanse agentschappen. Dat moet die laatste meer inzicht geven over de virtuele munt.

Volgens The Guardian gaat het om gesprekken met onder meer de Federal Reserve, de FBI, de Amerikaanse schatkist, belastingvertegenwoordigers en leden van de geheime dienst.

De reden voor de gesprekken is dat er vanuit Amerikaanse autoriteiten steeds vaker argwaan komt over Bitcoin. Omdat de virtuele munt niet afhankelijk is van een land of een centrale instelling, en bovendien anoniem wordt gebruikt, bestaat er een risico op illegale activiteiten.

Bitcoin is een munt zonder centraal beheer. Elke waarde is een code die moet gegenereerd worden op een computer, maar de virtuele munten kunnen ook onderling worden doorgegeven zonder tussenkomst van een instelling. Daarom wordt het ook vaak een Peer-to-peer geldsysteem genoemd.

Patrick Murck van de Bitcoin Foundation zegt tegenover de Britse krant dat zijn organisatie met de gesprekken hoopt dat beleidsmakers, regulatoren en overheidsdienten het Bitcoin protocol beter begrijpen. Dat moet zorgen voor betere beslissingen, maar ook om nieuwe methodes te ontwikkelen om illegale activiteiten te identificeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content