‘Bitcoin is legitiem betaalmiddel’

© ImageGlobe

De kansen voor de bitcoin om breed te worden geaccepteerd als betaalmiddel nemen steeds verder toe.

De kansen voor de bitcoin om breed te worden geaccepteerd als betaalmiddel nemen steeds verder toe, nu verscheidene Amerikaanse toezichthouders in de Senaat hebben verklaard dat de bitcoin een legitiem financieel instrument is.
De veiligheidscommissie van de Senaat heeft een hoorzitting gehouden, waarop onder meer de SEC en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben verklaard dat de bitcoin wat hen betreft een legitiem betaalmiddel is.

In aanloop naar de vergadering raakte in de Amerikaanse al bekend dat de toezichthouders zouden melden dat er een fors risico bestaat dat de bitcoin misbruikt wordt door criminelen, maar dat de virtuele munt ook gebruikt kan worden als snel en veilig betaalmiddel.

Waardestijging

De waarde van de bitcoin is sterk gestegen. Tijdens de zitting heeft de virtuele munt een hoogtepunt van 900 dollar bereikt. Nadien zakte de waarde weer, en balanceert de valuta nu rond de 735 dollar. Vorige week lag de waarde nog onder de 400 dollar. Een jaar geleden noteerde de munt nog op 20 dollar.

De waardestijging is voornamelijk te danken aan beleggers die steeds meer brood in de bitcoin gaan zien.

Controle

In oktober werd een beruchte online zwarte markt opgerold, waar met bitcoins onder meer drugs en andere criminele diensten werden verhandeld.

Toezichthouders waarschuwen dan ook dat er strikte controle over de ontwikkeling en het gebruik van de munt moet worden uitgeoefend. (Belga/KVDA/MI)

Partner Content