Bitcoinverbod voor Chinese banken

De Chinese centrale bank verbiedt transacties met bitcoins, omdat de virtuele munt geen “echte betekenis” heeft en niet dezelfde juridische status bezit als een reguliere valuta.

De Chinese centrale bank verbiedt financiële instellingen om transacties in de virtuele munt bitcoin af te handelen. De bitcoin heeft geen “echte betekenis” en geniet niet dezelfde juridische status als een reguliere valuta, stelt de Volksbank van China.

De centrale bank zei wel dat het burgers vrij staat om deel te nemen aan transacties via internet, mits zij zelf de risico’s dragen. Verscheidene andere toezichthouders hebben al gewaarschuwd voor de risico’s die aan de bitcoin kleven. De afgelopen tijd is de digitale munt zeer sterk in waarde gestegen, waarschijnlijk mede dankzij een toenemende belangstelling van Chinese investeerders.

De uiterst wisselvallige koers van de bitcoin ging na de aankondiging van de Chinese centrale bank, die de vraag naar de munt in de Volksrepubliek flink zou kunnen drukken, hard onderuit. Op het digitale handelsplatform Mt.Gox werd de munt voor iets meer dan 1.000 dollar verhandeld, tegen 1.240 dollar eerder op de dag. Gemiddeld was de munt de afgelopen week 1162 dollar waard. (Belga/MI)


Partner Content