BitTorrent wil Kickstarter en Netflix achterna met betaalmodel en eigen serie

© iStock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De peer-to-peersite BitTorrent wil gebruikers laten betalen. De downloadbundels komen achter een betaalmuur te zitten en een eigen sciencefictionserie moet via crowdfunding gefinancierd worden.

De peer-to-peersite BitTorrent heeft aan The New York Times laten weten dat het gebruikers binnenkort wil laten betalen voor een deel van zijn content. De downloadbundels van het bedrijf komen achter een betaalmuur te zitten en een eigen sciencefictionserie moet via crowdfunding gefinancierd worden.

De downloadbundels van BitTorrent, waarmee artiesten hun muziek, video’s en foto’s gebundeld kunnen aanbieden, zullen binnenkort wellicht niet meer gratis zijn. Artiesten zullen deze tegen een zelf te bepalen prijs kunnen verkopen. Een deel van de inkomsten vloeit rechtstreeks naar de artiesten, een ander deel wordt door BitTorrent opgeëist. De eerste betalende bundel zal van “een bekende artiest” zijn. Om wie het gaat, is nog niet geweten.

Daarnaast gaat BitTorrent een eigen sciencefictionreeks produceren, ‘Children of the Machine’, die via crowdfunding moet worden gefinancierd. Om de serie te realiseren, moeten minstens 250.000 gebruikers 10 dollar neertellen. Het project wordt door de producent omschreven als “een hybride tussen Kickstarter en Netflix.”

Eerder probeerde BitTorrent met het BitTorrent Entertainment Network al een betaalmodel voor films en series uit, in samenwerking met enkele grote Hollywood-studio’s zoals 20th Century Fox en Warner Brothers. Het project faalde echter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content