Bjorn Van Reet is CIO of the Year 2017

Bjorn Van Reet (Kinepolis) © Michel Wiegandt

Bjorn Van Reet, CIO van de Kinepolis Group, is de Winnaar van de 25ste editie van CIO of the Year. De prijzen voor beste digitaal project gaan naar De Trog en Prayon.

De CIO van Kinepolis Group, Bjorn Van Reet, is de grote winnaar van deze jubileumeditie van de Data News CIO of the Year. Met die award wil Data News een CIO lauweren voor zijn of haar realisaties. De elementen die meespelen in de keuze zijn visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de lezers van Data News en een professionele jury bestaande uit academici, ex-winnaars en IT-prominenten. De award gaat dit jaar naar Bjorn Van Reet, die daarmee de tiende CIO of the Year wordt. Hij haalde het in de strijd van Sam Lloyd, CIO van Telenet, en Dirk Altgassen, Group CIO van Etex.

Van Reet is sinds vorig jaar CIO bij de Kinepolis Group. Daarvoor bouwde hij al een indrukwekkende carrière op bij Adecco, waar hij van system manager doorgroeide tot uiteindelijk CIO van Adecco Group Belgium. Bij Kinepolis moet hij niet alleen de IT en de netwerkomgeving stroomlijnen maar zeker ook de digitalisering van de alsmaar internationaler opererende groep verder uitbreiden en de digitale totaalervaring voor de cinemabezoeker verder verbeteren.

Digital Project of the Year gaat naar De Trog en Prayon

Daarnaast worden ook twee awards uitgereikt voor de interessantste ICT-projecten. Voor projecten is dit al de 25ste editie. Uit de vele inzendingen, maakt de Data News redactie een eerste selectie waarbij acht projecten weerhouden werden. Voor die acht projecten moesten de deelnemers zelf hun case komen verdedigen. In het segment met grote projecten wint Prayon met het project P15 Insight. De andere waardevolle genomineerden waren FCR Media, MIVB, Sigedis en RTBF. Prayon – een wereldleider in fosfaatderivaten – wist te imponeren met een project rond de digitale transformatie van het bedrijf waarbij data en analytics voortaan in het hart van de bedrijfsstrategie zitten.

Bij de kleinere projecten gaat de award naar De Trog met het project BattleQuiz. De Trog liet hiermee andere sterke projecten van deSingel en Partena achter zich. BattleQuiz is een app die nieuwe of tijdelijke werkkrachten de nodige opleiding geeft en voor de jury heeft biobakkerij De Trog daarmee een toonvoorbeeld van een project dat met een minimaal budget toch een maximale impact op de bedrijfsvoering kan realiseren.

Een uitgebreid interview met Bjorn Van Reet als nieuwe CIO of the Year 2017, meer achtergrond en meer info over de winnende projecten leest u in de editie van Data News die vrijdag 17 november verschijnt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content