BlackBerry doet het goed in België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Smartphones verdringen de traditionele gsm’s van het voorplan. En dat is ook goed nieuws voor BlackBerry, dat het in België naar eigen zeggen goed doet.

Smartphones verdringen de traditionele gsm’s van het voorplan. En dat is ook goed nieuws voor BlackBerry, dat het in België naar eigen zeggen goed doet.

De smartphone-markt wordt alsmaar drukker bevolkt door gsm-fabrikanten die voortaan voor de grotere inkomsten van duurdere smartphones gaan. Aan de andere kant blijft er nog steeds een noodzaak aan pure instapmodellen. Volgens Chris Burke, managing director van de EMEA-afdeling van Research In Motion, is als gevolg van die evolutie het hele middenveld van de handset-markt aan het verdwijnen.

De introductie van Windows Mobile 6.5 kon op heel wat belangstelling rekenen, maar de Europese topman van BlackBerry is er van overtuigd dat die nieuwe versie niet voor een verdere doorbraak op de enterprise-markt zal zorgen. “Wanneer het aankomt op betrouwbaarheid, businessvereisten, encryptie en security, staat BlackBerry nog steeds veel verder.”

Op de vraag of BlackBerry de crisis voelt, antwoordde Burke dat het vooral die markten zijn waar in dollars gehandeld wordt die een vertraging merken. “Maar daarnaast zijn er heel veel verschillen in landen. Spanje bijvoorbeeld doet het momenteel echt niet goed, terwijl er in Duitsland duidelijk veel meer vertrouwen in de economie blijft.” De markten die bij RIM het sterkste groeien, zijn het Midden-Oosten, Zuid-Afrika én… België. Niet in absolute cijfers, maar wel in verhouding tot het totale aantal mobiele gebruikers.

Mobistar zal overigens de nieuwe BlackBerry Curve 8900 en Pearl Flip 8220 smartphones in België verkopen. Ceo Benoit Scheen zei onlangs nog ietwat schertsend dat Mobistar méér is dan alleen maar een verkoper van de iPhone3G.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content