BlackBerry en Samsung samen tegen zakelijke iPhones

© Reuters

BlackBerry en Samsung gaan samenwerken op de zakelijke markt. Beiden gaan elkaars beveiligingsoplossingen integreren.

Concreet zal Samsung BES12, de enterprise mobility oplossing van BlackBerry, aanbieden. BlackBerry zal op zijn beurt Knox, het mobiele beveiligingsproduct van Samsung, aanbieden aan zijn BES-abonnees.

De twee passen op zich goed in elkaar. Knox wordt door Samsung opgeworpen als een zware smartphonebeveiliging met verschillende lagen. Het platfom van BlackBerry vult dat aan met een Enterprise Mobility Management solution (EMM) en beveiligde netwerkinfrastructuur.

Een pact tussen Samsung en BlackBerry moet beide bedrijven interessanter maken voor zakelijke klanten. BlackBerry heeft zijn sterke reputatie op vlak van beveiliging. Samsung heeft met de Galaxy-reeks een populaire smartphonelijn. Hoewel het niet letterlijk wordt gezegd, vormt een combinatie van de twee een interessant antwoord op de iPhone binnen de bedrijfsmuren.

Net deze week pakt automatiseringsgids overigens uit met cijfers van Computer Profile over zakelijke smartphones. Daaruit blijkt dat de iPhone het populairste toestel is op de zakelijke markt met zo’n 35 procent marktaandeel. Samsung volgt met 28 procent gevulgd door HTC (10 procent) en BlackBerry (11 procent).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content