BlackBerry ontkent geruchten over overnamegesprekken met Samsung

© Reuters

BlackBerry ontkent dat er gesprekken zijn met Samsung over een overname van de Canadese smartphonefabrikant.

Dat meldt het persbureau Bloomberg. De ontkenning komt er na een bericht van persbureau Reuters. Dat meldde dat Samsung BlackBerry recent heeft benaderd voor een overname en baseerde zich daarvoor onder andere op documenten die het heeft ingezien.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung zou tussen de 13,35 dollar tot 15,49 dollar per aandeel over hebben voor BlackBerry. Dat geeft de onderneming een waarde tussen de 6 miljard en 7,5 miljard dollar (5 miljard tot 6,4 miljard euro). Samsung zou vooral interesse hebben in de patentenportefeuille van het concern.

BlackBerry “is op de hoogte” van de berichten. Maar “BlackBerry is niet in gesprek met Samsung met betrekking tot een mogelijk aanbod om BlackBerry te kopen”, liet het bedrijf weten. Bestuurders van beide bedrijven zouden elkaar vorige week ontmoet hebben om een potentiële transactie te bespreken. Samsung was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Het aandeel BlackBerry profiteerde flink van het bericht, en zag de grootste koerswinst in meer dan 10 jaar. Het aandeel sloot uiteindelijk bijna 30 procent in de plus op 12,60 dollar bij hoge handelsvolumes.

BlackBerry kondigde in november nog een samenwerking met Samsung aan om de beveiligingssoftware van laatstgenoemde te verbeteren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content