BlackBerry-oprichter staakt overnameplan

Mike Lazaridis heeft niet langer de interesse om BlackBerry over te nemen. Hij verkoopt ook een aanzienlijk deel van zijn aandelen in het bedrijf.

Mike Lazaridis heeft niet langer de interesse om BlackBerry over te nemen. Hij verkoopt ook een aanzienlijk deel van zijn aandelen in het bedrijf.

Lazaridis (rechts op de foto) was medeoprichter van BlackBerry en had plannen om zijn bedrijf opnieuw in handen te krijgen. Maar volgens beursdocumenten ziet hij nu af van dat plan. Hij verkoopt ook voor 26 miljoen dollar aan aandelen waardoor hij nu nog 4,99 procent van het bedrijf bezit.

BlackBerry blijft voorlopig in moeilijk vaarwater zitten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat investeringsgroep FairFax Financial Holdings het bedrijf zou overnemen voor 4,7 miljard dollar maar dat ging uiteindelijk niet door. Wel verzamelde de telefoonmaker een miljard dollar, dat moet interim-ceo John Chen tijd geven om het bedrijf te redden.

Deal met Foxconn

BlackBerry kondigde begin deze week nog aan dat het een contract heeft afgesloten met het Taiwaneze Foxconn voor de productie van zijn smartphones. De overeenkomst loopt vijf jaar en bepaalt dat Foxconn toestellen zal produceren vanuit Indonesië en Mexico.

Foxconn is vooral bekend als producent van de iPhone, iPad en andere producten van Apple, maar de productiegigant voert ook soortgelijke opdrachten uit voor onder meer Sony, Acer, HP, Microsoft en nu dus ook BlackBerry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content