BlackBerry Q10-smartphone moet Angela Merkel beschermen tegen spionage

© BlackBerry
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Vorig jaar raakte bekend dat de telefoongesprekken van Angela Merkel afgeluisterd werden door de NSA. De Duitse bondskanselier liet daarop een BlackBerry Q10-smartphone beveiligen met een crypto-chip van 2.500 euro.

Volgens Focus Magazine en Bild heeft Angela Merkel een BlackBerry Q10-smartphone in gebruik genomen, die voorzien is van een ‘crypto-chip’ van het in Düsseldorf gevestigde bedrijf Secusmart. De Duitse bondskanselier heeft een jaar moeten wachten op de ontwikkeling van het toestel, aldus de Duitse media.

De smartphone zou alle telefoongesprekken, korte berichtjes en internetcommunicatie kunnen versleutelen. Zowel communicatie met het intranet van de Duitse regering als privécommunicatie zou, dankzij de Secusmart-technologie, veilig zijn voor spionage.

Al is er één struikelblok: om een veilige verbinding te garanderen, moeten alle contacten van Merkel ook over een toestel met een dergelijke crypto-chip beschikken, en die chip kost 2.500 euro. Toch wordt heel de Duitse regering nu aangemaand zo’n chip aan te schaffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content