BlackBerry ruim 4 miljard dollar in het rood in derde kwartaal

© Reuters

BlackBerry heeft in het derde kwartaal van 2013 een verlies van ruim 3,2 miljard euro geleden; vier keer meer dan in het kwartaal ervoor. In het derde kwartaal van 2012 maakte het bedrijf nog 9 miljoen dollar winst.

De Canadese smartphonefabrikant BlackBerry heeft in het derde kwartaal, dat eind november afliep, een verlies van 4,4 miljard dollar (ruim 3,2 miljard euro) geleden. Dat is vier keer meer dan in het kwartaal ervoor.

In het derde kwartaal van vorig jaar maakte het bedrijf nog 9 miljoen dollar winst, maar sindsdien stapelen de rode cijfers zich op.

Waardevermindering

Oorzaak van het gigantische verlies in het derde kwartaal is een waardevermindering van 4,6 miljard dollar op onder meer voorraden en leveringsverplichtingen. De omzet van het Canadese bedrijf kwam uit op 1,2 miljard dollar, of 56 procent onder de omzet van het derde kwartaal van 2012.

Neergang gaat sneller dan verwacht

De neergang gaat sneller dan verwacht. Het aandeel koerste in de handel voorbeurs al 7 procent lager.

BlackBerry is zwaar aan het herstructureren. Om opnieuw wat te kunnen groeien, kondigde het bedrijf naast de kwartaalcijfers een vijfjarige overeenkomst met het Taiwanese Foxconn aan. Het gaat met die toeleverancier in eerste instantie een mobieltje voor Indonesië en andere snelgroeiende landen maken. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content