Blackberry’s krijgen meer Android-apps

© Reuters

Blackberry gaat, met de hulp van Amazon, zijn aanbod aan apps uitbreiden. Blackberry-klanten zullen vanaf januari over een uitgebreide collectie van ruim 240.000 Android-apps beschikken.

De noodlijdende smartphonemaker Blackberry wil via een samenwerking met Amazon – dat met Android-apps werkt voor zijn mobiele apparaten, een van zijn grootste problemen aanpakken: een gebrek aan apps.

Ontwikkelaars van applicaties vinden minder snel de weg naar Blackberry, omwille van de beperkte verspreiding van de toestellen. En door het schrale aanbod aan apps kiezen potentiële klanten vaak voor een ander mobiel toestel.

Vanaf januari maakt Blackberry het daarom principieel mogelijk om applicaties voor Google-toepassingen op de smartphone te gebruiken. Zo wordt het mogelijk om een aanvullende Android-omgeving te gebruiken met het besturingssysteem van Blackberry.

De toegang tot het Amazon-platform, waar de applicaties kunnen gedownload worden, wordt daardoor in grote mate toegankelijker gemaakt. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content