Blackstone moet niets meer weten van Dell

© Belga

Investeringsgroep Blackstone laat zijn bod van 25 miljard dollar varen. De kaarten in het overnamespel rond Dell worden andermaal geschud.

Even recapituleren: Oprichter Michael Dell wil samen met Silver Lake Partners zijn bedrijf van de beurs halen met een bod van 13,65 dollar per aandeel. Maar ook Blackstone deed samen met andere partners een voorlopig bod van 14,25 dollar per aandeel. Ook Activist-investeerder Carl Icahn had de ambitie om 58 procent van het bedrijf aan 15 dollar per aandeel te kopen.

Dat was een slechte zaak voor Michael Dell. Als anderen de controle over het bedrijf krijgen dreigt hij immers ook zijn job als ceo te verliezen. Dell begon een offensief waarbij het zelfs achter de rug van Silver Lake ging praten met Blackstone. Tegelijk beloofde het zowel Blackstone als Icann te vergoeden voor de gemaakte kosten bij hun overnamebod, op voorwaarde dat deze het zouden intrekken.

Vandaag schrijft de Financial Times op basis van anonieme bronnen dat Blackstone zijn bod intrekt. Dat betekent dat de kans groot is dat Michael Dell zijn eigen bedrijf toch in handen krijgt, hetzij met hulp van Silver Lake Partners.

Bronnen dicht bij Blackstone zeggen dat het investeringsbedrijf onder meer afhaakt omdat het te weinig technologische expertise in huis heeft. Tegelijk heeft Dell veel van zijn geld in het buitenland zitten wat voor de investeerder geen interessante zaak is. Al merkt de zakenkrant ook op dat de terugtrekking er komt nadat IDC eerder deze week vaststelde dat de pc-markt, en ook de verkoop bij Dell, zwaar in het slop zit.

Michael Dell wist eerder deze week ook een afspraak te maken met Icahn. Hij mag vrij praten met andere investeerders, maar zal niet meer dan tien procent van de aandelen van het bedrijf opkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content