Blendle ook in Duitsland van start

Het team van Blendle met vooraan Alexander Klöpping (l) en Marten Blakesteijn (r). © Blendle
Wim Kopinga Freelance journalist

De Nederlandse online krantenkiosk Blendle wordt vandaag gelanceerd in Duitsland. Meer dan honderd Duitse kranten en tijdschriften hebben zich bij de startup aangesloten.

Blendle werd op 28 april 2014 gelanceerd. Via de dienst kunnen mensen artikels lezen waar ze per stuk voor moeten betalen. In Vlaanderen zijn onder andere Knack, De Standaard en De Tijd via Blendle te lezen.

“De ontvangst in Duitsland is overweldigend”, aldus Blendle-oprichter Marten Blankesteijn. “We hadden het niet beter kunnen treffen, echt iedereen doet mee. Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit, Stern, Neon, Die Welt, Handelsblatt (de Duitse FD), Wirtschaftswoche, Focus, Wired, GQ. Alles zit in Blendle.de”

“De uitbreiding naar Duitsland is ontzettend spannend voor ons”, aldus Blendle-oprichter Alexander Klöpping. “Het is een gigantisch land met een echte krantencultuur.”

Een half jaar na lancering investeerden The New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer 3 miljoen euro in de Nederlandse startup. Blendle telt meer dan 400.000 gebruikers en meer dan 70 medewerkers.

Er wordt ook aan een Amerikaanse versie gewerkt. The Wall Street Journal, The Washington Post en The Economist zijn nu al in de kiosk te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content