Bloggers zijn wachtrij Tomorrowland te slim af

Drie bloggers zijn er met enkele handige trucjes in geslaagd om vooraan in de online wachtrij van de Belgische Tomorrowland-ticketverkoop te komen.

De bloggers beschrijven het huzarenstukje op hun website, naar eigen zeggen omdat ze vermoeden dat een aantal personen die tickets willen doorverkopen op de zwarte markt dezelfde methode gehanteerd hebben om zeker aan tickets te raken.

Timing is alles

“Het belangrijkste is dat je op het juiste moment verbinding maakt met het ticketsysteem”, zegt Kristof Vosters, een van de bloggers, die naar eigen zeggen slechts over een basiskennis ICT beschikken en met relatief eenvoudige research tot hun stappenplan kwamen. “We ontdekten dat de ticketpagina om de twee minuten een ‘refresh’ deed met een vertraging van zes seconden voor het terugsturen van een antwoord. Door in plaats van om 11 uur al om exact 10.57 uur en 54 seconden onze browsers te refreshen, kwamen we vooraan in de wachtrij te staan.”

Niet illegaal

Vosters en zijn kompanen Herman Maes en Michel Vastenaeken leggen hun methode haarfijn uit op de blogsite www.dailybits.be. Paylogic, het bedrijf dat de online ticketverkoop organiseert, bevestigt grotendeels het verhaal en stelt dat de drie niets illegaal deden. Het bedrijf spreekt van “handig werk”, maar waarschuwt dat het systeem regelmatig verandert en er dus geen enkele garantie is dat identiek dezelfde werkwijze bij de internationale verkoop volgende zaterdag opnieuw zal werken.

De Tomorrowland-organisatie benadrukt intussen maandagavond dat ze dankzij het preregistratie- en ticketingsysteem makkelijker kaarten op de zwarte markt kan traceren. Wie merkt dat mensen kaarten doorverkopen, kan dit bovendien melden bij fraude@tomorrowland.com. (Belga/TV)

Partner Content