BMC gaat van de beurs

BMC Software wordt opgekocht voor bijna 7 miljard dollar

Het gaat om een groep van investeringsmaatschappijen waaronder Bain Capital en Golden Gate Capital die samen 46,25 dollar per aandeel op tafel liggen, goed voor 6,9 miljard dollar. Dat is iets hoger dan de laatste beurskoers van 45,42 dollar schrijft Forbes.

Onverwacht komt de overname niet. Eind maart schreef Reuters al dat verschillende investeringsmaatschappijen op het punt stonden om samen BMC Software over te nemen. Toen werd er een bedrag rond de 6 miljard dollar genoemd. Het bedrijf hoopt flexibeler te worden door van de beurs te verdwijnen.

BMC Software is een Texaans softwarebedrijf dat zich concentreert in Business Service Management. Het begon met het verkopen van mainframesoftware maar naast het Mainframe Management segment is er ook een Enterprise Service Management segment dat zich toelegt op servers en netwerken.

Het bedrijf telt vandaag zo’n zesduizend werknemers. De voornaamste concurrenten van het bedrijf zijn Oracle, SAP en CA. Op de markt van beheersoftware speelt het bedrijf vooral tegen IBM en HP.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content