BMW sloot autodief van afstand op, zodat hij opgepakt kon worden

© .

De politie in het Amerikaanse Seattle heeft een autodief opgepakt met de hulp van BMW. De fabrikant kon de auto van afstand opsporen en de dief in de wagen opsluiten.

Volgens de politie had de verdachte zondagmorgen een open BMW 550i gevonden waar de sleutel nog in zat. De eigenaar was een dag eerder getrouwd en had de wagen uitgeleend aan een vriend, maar kwam er om 5 uur ’s ochtends achter dat de auto verdwenen was en meldde dit aan de politie.

Die namen contact op met BMW, waarna medewerkers in het callcenter de locatie van de 550i achterhaalden en doorgaven. In een steeg waar de auto geparkeerd stond troffen agenten de auto aan met draaiende motor en een slapende chauffeur.

Doordat de BMW over ConnectedDrive beschikt konden de medewerkers vanuit het callcenter de auto van afstand open en dicht doen. Dit deden ze vervolgens op verzoek van de politie, zodat de dief niet kon ontsnappen. Toen de 38-jarige man daar wakker van werd probeerde hij nog te ontsnappen, maar de agenten konden hem al snel tot stilstand brengen waarna de autodief werd aangehouden voor diefstal en het bezit van een kleine hoeveelheid crystal meth.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content