BNP Paribas Fortis lanceert iPad-app

De Frans-Belgische bank BNP Paribas Fortis lanceert heel binnenkort een ‘mobile banking’ applicatie voor de iPad. Later dit jaar volgen ook nog nieuwe apps voor iPhone en Android.

De Frans-Belgische bank BNP Paribas Fortis lanceert heel binnenkort een ‘mobile banking’ applicatie voor de iPad. Later dit jaar volgen ook nog nieuwe apps voor iPhone en Android.

De kans is vermoedelijk klein dat een bank klanten wint dankzij een superapplicatie voor mobile banking, maar het is wel heel goed mogelijk dat ze klanten verliest als ze niets doet of genoegen neemt met een matige applicatie. Het is in deze context dat BNP Paribas Fortis nu een iPad app lanceert. Van zodra de applicatie helemaal door het goedkeuringsproces van Apple heen is, zal ze beschikbaar zijn in de AppStore.

Afgaande op de demo die we reeds zagen, lijkt het op het vlak van ergonomie en functies wel snor te zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld grafische afbeeldingen om de historiek van rekeningen te bekijken, de interface kan op maat worden aangepast en navigatie is overzichtelijk georganiseerd in vier hoofdcategorieën (zichtrekeningen, spaarrekeningen, creditcards en investeringen).

Gedeeld gebruik Op eenzelfde tablet kunnen ook twee profielen aangemaakt worden, wat nuttig is voor gedeeld gebruik binnen het gezin of voor privé -en professioneel gebruik. “We hebben ons echt gericht op de ervaring van de gebruiker. We zijn niet vertrokken van de bestaande applicatie voor ‘mobile banking’, maar we hebben alles ‘from scratch’ ontwikkeld”, legt Steve Deplacie, direct channel innovation & projects bij BNP Paribas Fortis, uit.

De ontwikkeling duurde 6 tot 7 maanden in het ‘shared service center’ van Brussel, waar ongeveer 75 mensen werken aan mobiel internet voor de hele BNP-groep. Er werd een beroep gedaan op een externe partner (niet meegedeeld wie) voor de ontwikkeling van de lokale front-end, terwijl de ‘middleware’ wordt gedeeld voor de groep. Op het vlak van veiligheid en meer specifiek de identificatie, maakte de voormalige Fortis-bank nagenoeg dezelfde keuze als Dexia door haar systeem met een ‘one time password’.

Lees meer over het ‘mobile banking’ aanbod van de vier Belgische grootbanken in Data News 3/2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content