Boeing steekt geld in ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic

Vliegtuigbouwer Boeing ziet heil in ruimtetoerisme. De Amerikaanse onderneming is van plan om 20 miljoen dollar te investeren in Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Branson.

De bedrijven willen volgens een verklaring ruimtereizen commercieel breder toegankelijk maken. Boeing bestempelt de investering als strategisch en wijst op de mogelijkheden van verdere samenwerking tussen beide bedrijven. De Boeing-bijdrage is maar een fractie van de 1 miljard dollar die Virgin naar eigen zeggen in zijn ruimteprogramma heeft geïnvesteerd.

Virgin Galactic ontvouwde afgelopen zomer plannen voor een beursgang via een fusie met Social Capital Hedosophia. De investering van Boeing is in ruil voor aandelen en dus afhankelijk van het sluiten van die transactie.

Begin dit jaar kondigde Richard Branson, de eigenaar van Virgin Galactic, aan dat hij zelf de eerste ruimtevlucht wilde maken. Hij mikte daarvoor op 20 juli, de vijftigste verjaardag van de eerste bemande maanlanding, maar die deadline werd niet gehaald.

Partner Content