Bol.com begint tweedehandsactiviteiten in België

Voortaan kan je bij Bol.com ook zelf tweedehandsartikelen verkopen. De site fungeert als het platform tussen koper en verkoper.

Voortaan kan je bij Bol.com ook zelf tweedehandsartikelen verkopen. De site fungeert als het platform tussen koper en verkoper.

Bol.com telt naar eigen zeggen vandaag meer dan 500.000 actieve klanten in België. Zij kunnen voortaan ook zelf boeken, cd’s, dvd’s en games onderling verkopen. Bol.com regelt de verkoop en bezorgt je na verkoop de correcte pakbon. Als verkoper moet je je product enkel nog verpakken en verzenden.

Uiteraard is Bol.com geen liefdadigheidsinstelling. Een item te koop aanbieden is gratis. Bij verkoop betaal je, naast de verzendkosten, een bemiddelingsbijdrage van 99 eurocent + 15 procent van de verkoopprijs. Voor consolegames is dat 2,99 euro + 15 procent van de verkoopprijs. Wel is er een maximumbijdrage van 15 euro per artikel. Hou er dus rekening mee dat je geen prijs opgeeft die net boven de verzendprijs uitkomt.

Handig is dat je enkel de productnaam moet ingeven waarna de website alle productinfo zelf aanvult. Volgens Bol.com kunnen verkopers zo 50-60% van de nieuwwaarde terugverdienen. De gemiddelde Nederlandse Bol.com-verkoper verdient zo gemiddeld 150 euro per jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content