Bond Beter Leefmilieu kiest voor Google Apps

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Bond Beter Leefmilieu kiest voor Google Apps om beter te kunnen communiceren en samen te werken. “De ‘groene’ datacenters en het kleinere aantal verplaatsingen dankzij de voice- en video-chat diensten helpen onze CO2-emissies te reduceren”, heet het.

Bond Beter Leefmilieu kiest voor Google Apps om beter te kunnen communiceren en samen te werken. “De ‘groene’ datacenters en het kleinere aantal verplaatsingen dankzij de voice- en video-chat diensten van Google helpen onze CO2-emissies te reduceren”, heet het. Bond Beter Leefmilieu maakte voordien gebruik van het op Linux-gebaseerde open source pakket Zarafa voor zijn kantoorsoftware. De organisatie haalt meerdere redenen aan voor de overstap. In de eerste plaats omdat er beter kan worden samengewerkt (agenda’s en documenten kunnen vlotter gedeeld worden), maar ook Google Hangouts lijkt de jongens en meisjes van BBL aan te spreken.

“Overal toegang hebben tot je informatie en efficiënter samenwerken beschouwen we als een noodzaak voor onze organisatie”, geeft Bram Dousselaere een woordje uitleg.

“Bovendien kunnen we op verschillende vlakken een bijdrage leveren tot een beter leefmilieu. De mogelijkheden om met meerdere medewerkers in real-time documenten te bewerken of videovergaderingen (Google Hangouts) te houden, stellen ons in staat om een aantal werkprocessen opnieuw te bekijken.”

“Dat het datacenter van Google in Mons één van de meest energie-efficiënte ter wereld is, bewijst dat ook Google belangrijke inspanningen doet rond een thema dat ons allen aanbelangt: aandacht voor duurzaamheid”, klinkt het nog.

In eerste instantie worden er een 50-tal accounts overgezet. De organisatie verwacht wel dat deel-verenigingen snel zullen volgen, gezien de nauwe interactie met elkaar. In Vlaanderen stapten ook de VDAB en Randstad al over op Google Apps.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content