Bono steekt miljoenen in Palm

Eleveation Partners, de investeringsmaatschappij waarin ook Bono participeert, stelt 100 miljoen dollar beschikbaar voor Palm.

Eleveation Partners, de investeringsmaatschappij waarin ook Bono participeert, stelt 100 miljoen dollar beschikbaar voor Palm.

De pda-fabrikant ontving in juni 2007 al 325 miljoen van Elevation. Het bedrijf gebruikt het kapitaal bij de introductie van een nieuwe productlijn die in 2009 moet verschijnen. “Het geld zorgt bovendien voor meer stabiliteit in deze onrustige economische tijd”, zegt algemeen directeur Ed Colligan van Palm.

Palm heeft het momenteel erg moeilijk en zag zijn marktaandeel de laatste maanden verwateren. Vooral Research in Motion, bekend van de BlackBerry, en iPhone-producent Apple zijn belangrijke concurrenten voor de handcomputerfabrikant.

Begin 2009 wil Palm ook het nieuwe, op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem Nova introduceren. Daarnaast heeft het bedrijf een downloadwinkel geopend waar niet alleen toepassingen voor het bestaande besturingssysteem Palm OS te koop worden aangeboden, maar binnenkort ook de eerste applicaties voor Nova verschijnen.

Dat het niet goed gaat met Palm bleek nog in november, toen het bedrijf een groot deel van zijn 1050 medewerkers op straat moest zetten als gevolg van tegenvallende omzetcijfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content