Bouwvergunning nieuw Apple-kantoor gelekt: ‘Kostenplaatje bedraagt ruim 5 miljard dollar’

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Campus 2, het futuristische nieuwe hoofdkantoor van Apple, zou een totaal kostenplaatje van meer dan 5 miljard dollar hebben – of zo’n 4 miljard euro. Dat meldt het persagentschap ANP, dat zich baseert op gegevens van de bouwvergunning die door de site Re/code naar buiten gebracht werden.

Enkele maanden geleden maakten dronebeelden al duidelijk dat Apple’s toekomstige hoofdkwartier volop in aanbouw is. De fundamenten daarvoor zouden inmiddels gelegd zijn.

Het kantoor wordt opgetuigd op een terrein in Cupertino dat ooit van HP was. In 2016 zou het in gebruik genomen worden door ten minste 12.000 werknemers.

Zelf houdt Apple de lippen stijf over het kostenplaatje van Campus 2, maar Re/code bemachtigde naar eigen zeggen gegevens van op de bouwplannen.

Fitnesszaal van 74 miljoen dollar, aula van 161 miljoen dollar

Daaruit blijkt dat het volledige prijskaartje meer dan 5 miljard dollar bedraagt. Het gebouw huist onder meer een fitnesszaal van 74 miljoen dollar (ongeveer 60 miljoen euro) en een aula – voor presentaties – van 161 miljoen dollar (bijna 140 miljoen euro), zo meldt Re/code nog.

Het is wijlen Steve Jobs die de krijtlijnen voor het kantoorgebouw in 2011 al uittekende. Huidig CEO Tim Cook maakt zich sterk dat Campus 2 ‘het meest duurzame kantoor ter wereld’ wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content